Grundkurs längdskidåkning

Klassisk stil.Kurserna kan gås som fristående eller som ett paket med fem tillfällen, de passar både nybörjare och dig som vill förbättra din teknik. Datum för kursstart: onsdag 1 mars kl 17.30, därefter måndag 6 mars, onsdag 8 mars, måndag 13 mars och onsdag 15 mars kl 17.30.


Tillfälle 1, 1/3 - Skidvett och grunder i klassisk åkning. Vi går igenom regler i spåret, skidvett och grundläggande åkteknik för klassisk stil. Detta är för dig som är helt ny/relativt ny på skidor eller du som vill ha mer kläm om de olika delteknikerna - det vill säga saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut och stakning. Vi tar en tur och går samtidigt igenom det du behöver för att få en bra grund till skidåkningen.


Tillfälle 2, 6/3 - Fördjupning diagonalåkning. Här lägger vi stort fokus på den diagonala tekniken, med övningar för bättre balans och kontroll.


Tillfälle 3, 8/3 - Fördjupning stakning. Här dyker vi ner i stakning och stakning med frånskjut. Du får verktyg för att förbättra din stakteknik, och för bättre åkekonomi.


Tillfälle 4, 13/3 - Hitta flytet och uppförsbackar. Det här är för dig som vill hitta bättre flyt i åkningen, dvs när de olika delteknikerna (saxning, diagonal, stakning med frånskjut och stakning) tillämpas som bäst. Vi tittar även närmare på teknik i uppförsbackar.


Tillfälle 5, 15/3 - Kurvtagning, spårbyte och utförsbackar. Här ligger fokuset på olika kurvtagningstekniker, att kunna utföra spårbyte på ett säkert sätt, samt att hitta och våga ha en bra position i utförsbackar.


Pris: 1500 kr för att vara med på alla fem, eller 350 kr för att vara med på något enstaka pass. 


Små grupper, max 6 deltagare. Den som bokat alla fem tillfällen vid kursstart har förtur till plats. Vi kör på konstsnöspåret i Ånnaboda (avgift för spårkort tillkommer där).


Medtag egen utrustning eller hyr av First Camp Ånnaboda. Anmälan sker via kontaktformulär nedan, mail, eller sms.


info@basecampkilsbergen.se

0704-535428


Hoppas vi ses i skidspåret!


Fler datum för kursstart:


Inga planerade, välkommen att boka en privatlektion istället (se nedan).


---------

           

Andra turer som man kan boka:


För nybörjaren:

Är du ny på skidor och vill ha lite tips och tricks innan du ger dig ut i spåren på egen hand?


Här kan du boka en privatlektion så det blir lättare att komma igång med din åkning. Vi går igenom olika åktekniker och ger oss ut på en liten tur. Det här är för dig som missat nybörjarkurserna eller du som vill ha en mera personlig introduktion till skidåkning än vad man får i en grupp.


Kostnad för 1 person, 600 kr per timme, 2 personer 1000 kr.


Skejtkurs: Här går vi igenom grunderna i skejt och de fem växlarna. 1 person 600 kr per timme, 2 personer 1000 kr, 3 personer 1200 kr.


Privatguidad tur på Kilsbergsspåret:

Vill du uppleva fin natur samtidigt som du får tekniktips på rundan? Då är det här turen för dig. Den planeras efter önskemål och priset varierar beroende på antal deltagare och längd på turen. Pris från 400 kr/pp.


Mörkertur i månsken eller med pannlampa:

Det här är en relativt lätt, men lite äventyrlig tur. Du bör ha kommit över den första nybörjarfasen, vara hyfsat stabil på skidorna och orka åka ca 1 mil för att köra denna.


Kilsbergen är fantastiskt att uppleva på skidor i endast ljuset av månsken. Går inte det, så är det riktigt mysigt med pannlampa också. 


Vi kan köra olika upplägg på denna variant, så priset varierar beroende på längd på turen och antal deltagare. Från 400 kr/pp vid minst 3 deltagare. 


Vi kan också styra upp kurser eller turer helt efter önskemål! Kanske en after work i spåret med stopp för en fika eller käk någonstans? Eller varför inte en möhippa på skidor.


---------


Har du inte egen utrustning så kan du hyra på www.annaboda.com/skidakning för 300 kr per dag.


Plats och tid enligt överenskommelse.


Bokas på förfrågan via mail, sms eller telefon.


info@basecampkilsbergen.se 

0704-535428

Kontakt: